Hirvensalo sai omat maamerkit sillan pieleen

Hirvensalo sai maamerkit Hirvensalon sillan pieliin

Turun Hirvensalon saaressa vietetiin tiistaina 27.11. yhteistä juhlapäivää, kun Hirvensalon sillan pieliin tulevat maamerkit julkistetaan ja sen jälkeen Syvälahden koulun asukastilaisuudessa pohditaan saaren merkitystä niin saarelaisille kuin Turulle. 

Kaupunginjohtaja Minna Arve oli mukana maamerkkien julkistamistilaisuudessa ja myös Syvälahden koulun asukastilaisuudessa. Koululla keskusteltiin saaren merkityksestä niin saarelaisille kuin Turulle.


Maamerkit ovat käytöstä poistetut väylämerkit, jotka on kunnostettu, niihin on asennettu aurinkokennoilla toimivat valot ja ne on pultattu Hirvensalon sillan pieliin mantereen puolelle siltaa.

Maamerkit ovat olleet suunnitteilla jo pitkään

Hirvensalon sillan pieliin on suunniteltu saarta kuvaavaa ja myös tervetulotoivotuksena toimivaa maamerkkiä jo useamman vuoden ajan. Hirvensalon omakotiyhdistys järjesti ideakilpailun maamerkistä yhdistyksen 75-vuotisjuhlavuonna 2014. Sen voitti sillan kupeessa asuva Ansa Oksa ehdotuksellaan tyylitellyistä purjeista.

Vuosien varrella ajatus on jalostunut edelleen väylämerkeiksi eli poijuiksi, jotka on jo pystytetty paikoilleen.


-Poijuista tulee Hirvensalolle uusi maanmerkki. Ne toivottavat tulijat tervetulleiksi Turun merelliselle asuinalueelle ja kuvaavat saaren ominaislaatua erittäin hienolla tavalla, kertoo Hirvensalon omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Jari Hlavaty.

Maamerkit ovat turkulaisen tuotesuunnittelu- ja muotoilutoimisto Fokusdesignin toimitusjohtaja Ari Salosen suunnittelemat ja usean hirvensalolaisen tai Hirvensaloon liittyvän yrityksen sponsorivoimin toteuttamat. Poijuihin ja niihin liittyvien laitteiden hankinnan, kunnostuksen ja asennuksen on hoitanut ja koordinoinut hirvensalolainen yhdistysaktiivi Kullervo Nevalainen.

 

Teoksen taustalla ovat Tematek Oy, Mastermark Oy, Meritaito Oy, SN-Kiinnike Oy, Louhinta Mäkinen, Triopak ja Sweco Rakennetekniikka Oy.

 

Ajankohtaista

Hirvensalon sillan poijut toivottavat tervetulleeksi saareen

12.11.2018

Kuva Markku Hyvönen Hirvensalo sai maamerkit Hirvensalon sillan pieliin Turun Hirvensalon saaressa vietettiin 27.11.18 yhteistä juhlapäivää, kun Hirvensalon s...

Lue lisää »

Muutoksia Hirvensalon omakotiyhdistyksessä 1.1.2019 alkaen

30.12.2018

Muutoksia 1.1.2019 alkaen Puheenjohtaja Jari Hlavatýn kausi on päättynyt vuoden 2018 lopussa. Jari Hlavatý kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ...

Lue lisää »

Vuosikokous 27.3.2018 klo 18 Syvälahden monitoimitalossa

20.02.2019

Hirvensalon omakotiyhdistyksen vuosikokous pidetään 27.3.2019 klo 18.00 Syvälahden monitoimitalossa. Vuosikokouksessa käsitellään mm. sääntömääräiset asiat; T...

Lue lisää »