Hirvensalon Arboretumiin puu 80-vuotisjuhlan kunniaksi

Hirvensalon Omakotiyhdistys ja Hirvensaloseura istuttivat saarelle pihlajan Puun päivänä perjantaina 27.9. . Pihlaja istutetiin Hirvensalon Arboretumin alueelle. Alue on Wäinö Aaltosen koulun vieressä,  kevyenliikenteen reitin varrella.

Pihlaja istutettiin Abroretumiin Hirvensalon Omakotiyhdistyksen 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Puun lahjoitti Hirvensalon Omakotiyhdistyksen hallitus. Puun istuttivat yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Petja Raaska ja hallituksen jäsen Markku Hyvönen.

-Oman kotisaaren viihtyisyys, luonto ja kiinnostavat ulkoilukohteet ovat tärkeitä meille kaikille, sanoo Omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Petja Raaska.

-Istuttamalla puita voimme kaikki omalta osaltamme vaikuttaa viihtyisään ympäristöön ja ilmastonmuutoksen hillintää, linjaa Hirvensalo-seuran puheenjohtaja NIko Aaltonen.

Hirvensalo-seuran perustama Arboretum syntyi Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna 2017. Arboretumin ensimmäisen puun - tammen - istuttivat Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen ja Arboretumin ideoinut Markku Hyvönen.

Vuonna 2018 Arboretumiin istutettiin metsävaahtera. Sen istuttivat Anni ja Sakari Itähaarla.

Keväällä 2019 Arboretumiin istutettiin
Puistolehmus - istuttajana Tälpual Jokke ry.
Tervaleppä - Kakskertaseura ry.
Rusokirsikka - Martinrantaseura ry.
Hapankirsikka - Juha ja Tiina Varis
Valeakaasia - Seppo Röntynen

Arboretumiin voi puun lahjoittaa yksityishenkilö, yhdistys tai yritys vaikka perhetapahtuman yhteydessä. Hirvensalo-seura auttaa istutuspaikan ja puulajin valinnassa.

Ajankohtaista

Hirvensalon Arboretumiin puu 80-vuotisjuhlan kunniaksi

22.09.2019

Hirvensalon Omakotiyhdistys ja Hirvensaloseura istuttivat saarelle pihlajan Puun päivänä perjantaina 27.9. . Pihlaja istutetiin Hirvensalon Arboretumin aluee...

Lue lisää »

Hirvensalolle 100 000 euroa, mihin ne käytettäisiin?

14.02.2020

Asukasbudjetti eli Turun osallisuva budjetointi käynnistyy keväällä 2020. Hirvensalon alueelle Asukasbudjetissa on varattu kaikkiaan 100 000 euroa.Rahan kä...

Lue lisää »

Puheenjohtaja Petja Raaskan kesätervehdys

29.06.2020

Hyvät Hirvensalon omakotiyhdistyksen jäsenet,korona on vaikuttanut meidänkin toimintaamme ja kiitän siksi pitkämielisyydestänne. Nyt kevätkokous saatiin ...

Lue lisää »