Hirvensalon kirkko on tärkeä osa saaren historiaa ja nykypäivää

Hirvensalon Omakotiyhdistys puolustaa saaren omaa kotikirkkoa. Lausunto Turun kaupungille annetaan koko 850-jäsenisen yhdistyksen puolesta:

Turun museokeskus, Turun kaupunkikuva-arkkitehti ja Docomomo Suomi Finland ry ovat lausunnoissaan erittäin perusteellisesti tuoneet esille Hirvensalon kirkon merkittävät arkkitehtoniset arvot, sekä keskeisen aseman turkulaisen arkkitehti, professori Pekka Pitkäsen tuotannossa, eikä yhdistyksellä tässä suhteessa ole lisättävää asiantunteviin ja perusteellisiin lausuntoihin.

Rakennustaiteellisten arvot ovat olleet omiaan luomaan hirvensalolaisille kirkon käyttäjille vahvat tunnesiteet rakennukseen. Jumalanpalvelusten, perhejuhlien, Hirvensalopäivien tilaisuuksien ja monen muun yhteisöllisen tapahtuman muistot liittävät paikalliset asukkaat kauniiseen kirkkosaliin, hirvensalolaisten kotikirkkoon.

Vanhat hirvensalolaiset muistavat, että vihkiäispuheessaan piispa Martti Simojoki vihki rakennuksen kirkoksi, ei seurakuntasaliksi.

Myös aputiloina toimivissa seurakuntasali- ja kerhotiloissa on järjestetty vuosikymmenten mittaan monipuolista toimintaa. Pidämme näiden tilojen saattamista terveelliseen ja toimivaan kuntoon tärkeänä, vaikka se edellyttäisi tilojen ainakin osittaista uudelleen rakentamista ja laajentamista.

Myös kirkkosalin rakenteelliset ongelmat tulee korjata mutta ei purkamalla. Sen osalta tulee käyttää alkuperäisiä rakenteita mahdollisimman laajasti säästäviä restauroivia menetelmiä.

Kirkkosalin lisäksi myös kirkkopiha on olennainen osa rakennuskokonaisuutta. Moni tilaisuus kirkolla on aloitettu kokoontumalla Suomen lipun nostoon puolittain suljetulle pihatasanteelle, joka aukeaa päivän puolella kauniiseen mäntymetsään.

Hirvensalossa 20.4.2021

Hirvensalon Omakotiyhdistys r.y.

Ajankohtaista

Uusi jäsen: Turku Energian hinta on päivittynyt

25.03.2021

Uutisia Turku Energialta Hirvensalon omakotiyhdistyksen uusille jäsenille: Uusien jäsenten etuhintaisen Louna TPK -sähkösopimuksen hinta sekä Energiaonlin...

Lue lisää »

Omakotitalkkari on taas käytettävissä

02.04.2021

...

Lue lisää »

Puheenjohtaja Raaskan kevätkirje jäsenille

19.04.2021

Hyvä Hirvensalon Omakotiyhdistyksen jäsen,edelleen toimintamme on poikkeuksellista pandemian johdosta, joten kevätkokous pidettiin tänä vuonna kokonaan et?...

Lue lisää »